Stordala nyheter

Spelmissbruk och skulder

På Stordala jobbar vi holistiskt. Det betyder att vi tar ett helhetsgrepp kring den problematik vi möter hos våra klienter. Är det ett pågående spelmissbruk vi behandlar så ser vi över den sociala situationen samtidigt som klienten får adekvat behandling för missbruks och beroendeprocessen.

I vårt 1-åriga behandlingsupplägg ser vi till att skapa kontakt med kommunens  skuldrådgivare och hjälper till att initiera den processen. Skuldrådgivarna är mycket duktiga och alltid tjänstvilliga och inte sällan inleds ett långt och konstruktivt samarbete kring ekonomin för klienten.

Att aktivera dessa tjänster och funktioner tillsammans  med klienten ingår i rehabiliteringen och ser till att skapa ordning i den ekonomi som väldigt ofta är hårt ansatt av skuldsättning och rent kaos.

 

Fler nyheter

Policyarbete, ansvar...

Det är oerhört viktigt att företag och organisationer tar policyarbetet på allvar. När tillbudet...

Anbud och ambition

Efter tre års framgångsrikt avtalssamarbete mellan Stordala och Uppsala kommun skickade vi igår den...

Lediga platser

Just nu har vi tre lediga platser i våra familjehem. Belägna kring Uppsala och...