Stordala nyheter

Spelmissbruk och skulder

På Stordala jobbar vi holistiskt. Det betyder att vi tar ett helhetsgrepp kring den problematik vi möter hos våra klienter. Är det ett pågående spelmissbruk vi behandlar så ser vi över den sociala situationen samtidigt som klienten får adekvat behandling för missbruks och beroendeprocessen.

I vårt 1-åriga behandlingsupplägg ser vi till att skapa kontakt med kommunens  skuldrådgivare och hjälper till att initiera den processen. Skuldrådgivarna är mycket duktiga och alltid tjänstvilliga och inte sällan inleds ett långt och konstruktivt samarbete kring ekonomin för klienten.

Att aktivera dessa tjänster och funktioner tillsammans  med klienten ingår i rehabiliteringen och ser till att skapa ordning i den ekonomi som väldigt ofta är hårt ansatt av skuldsättning och rent kaos.

 

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...