Stordala nyheter

Spelmissbruk och skulder

På Stordala jobbar vi holistiskt. Det betyder att vi tar ett helhetsgrepp kring den problematik vi möter hos våra klienter. Är det ett pågående spelmissbruk vi behandlar så ser vi över den sociala situationen samtidigt som klienten får adekvat behandling för missbruks och beroendeprocessen.

I vårt 1-åriga behandlingsupplägg ser vi till att skapa kontakt med kommunens  skuldrådgivare och hjälper till att initiera den processen. Skuldrådgivarna är mycket duktiga och alltid tjänstvilliga och inte sällan inleds ett långt och konstruktivt samarbete kring ekonomin för klienten.

Att aktivera dessa tjänster och funktioner tillsammans  med klienten ingår i rehabiliteringen och ser till att skapa ordning i den ekonomi som väldigt ofta är hårt ansatt av skuldsättning och rent kaos.

 

Fler nyheter

Mässa och nya medarbetare

Stordala kommer att delta vid SSIL:s temadag om gängkriminalitet på UKK här i Uppsala...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...