Stordala nyheter

En tvådagars kurs i MCT med Peter Myhr på Stordala

Stordala håller under mars 2020 en tvådagars introducerande kurs i Metakognitiv terapi i Uppsala. Här kommer lite information kring innehåll och upplägg.

Metakognitiv terapi MCT:
Teori och kliniska tillämpningar 

Föreläsare: Peter Myhr, ordförande i svenska föreningen för MCT, kommer att ge en allmän introduktion till Metakognitiv terapi (MCT) och dess grundläggande principer och tekniker och behandling av Generaliserat ångestsyndrom (GAD) samt vid Depression.

Metakognitiv terapi, MCT är en transdiagnostisk modell som har vidareutvecklats ur KBT och teorier om metakognition sedan 1990-talet. Den teoretiska modellen för MCT har gott forskningsstöd och MCT är idag en evidensbaserad behandling vid Generaliserat ångestsyndrom GAD och Social fobi. Särskilda manualer finns också utvecklade och behandlingsstudier pågår för MCT vid PTSD, Kronisk depression, OCD, Hälsoångest, Borderline personlighetsstörning och Missbruk/beroende.

Anmälan och frågor via mail på po@stordala.se

Fler nyheter

Välkommen Isak!

Isak Netzler tillträder sin tjänst hos oss på Stordala i juni 2024 och han...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...