Stordala nyheter

En tvådagars kurs i MCT med Peter Myhr på Stordala

Stordala håller under mars 2020 en tvådagars introducerande kurs i Metakognitiv terapi i Uppsala. Här kommer lite information kring innehåll och upplägg.

Metakognitiv terapi MCT:
Teori och kliniska tillämpningar 

Föreläsare: Peter Myhr, ordförande i svenska föreningen för MCT, kommer att ge en allmän introduktion till Metakognitiv terapi (MCT) och dess grundläggande principer och tekniker och behandling av Generaliserat ångestsyndrom (GAD) samt vid Depression.

Metakognitiv terapi, MCT är en transdiagnostisk modell som har vidareutvecklats ur KBT och teorier om metakognition sedan 1990-talet. Den teoretiska modellen för MCT har gott forskningsstöd och MCT är idag en evidensbaserad behandling vid Generaliserat ångestsyndrom GAD och Social fobi. Särskilda manualer finns också utvecklade och behandlingsstudier pågår för MCT vid PTSD, Kronisk depression, OCD, Hälsoångest, Borderline personlighetsstörning och Missbruk/beroende.

Anmälan och frågor via mail på po@stordala.se

Fler nyheter

Policyarbete, ansvar...

Det är oerhört viktigt att företag och organisationer tar policyarbetet på allvar. När tillbudet...

Anbud och ambition

Efter tre års framgångsrikt avtalssamarbete mellan Stordala och Uppsala kommun skickade vi igår den...

Lediga platser

Just nu har vi tre lediga platser i våra familjehem. Belägna kring Uppsala och...