Stordala nyheter

Vad vi menar med ”individen i fokus”

Stordalas uppdrag väldigt ser olika ut när det kommer till utförandet. Det kan handla om plats, typ av insats och olika utredningar. Våra olika uppdragsgivare kan redogöra för problemet men vet inte riktigt hur man ska nå fram med lösningen.

Vi skulle kunna kräva att all vår verksamhet ska utföras i våra lokaler inne i Uppsala men eftersom vi i våra grundvärderingar faktiskt utmanat oss själva genom att säga att vi är beredda att göra det lite svårare för oss för att kunna nå ett bättre resultat hos våra klienter så tänker vi ett varv till.

I tre års tid har vår öppenvårdsansvarige terapeut på Upplands Väsbys kommuns uppdrag bedrivit aktiv och kvalificerad stödterapi i hemmet för ungdomar som hamnat i utkanten av skola och samhälle. Erfarna och envisa terapeuter har utmanats och nått fantastiska resultat. Det hade vi aldrig gjort om vi fixerat oss vid formen av utförandet. Vi sa istället att: Vi har bilar och att vi bär kompetens och erfarenhet med oss så varför inte köra på.

Idag avslutas efter tre års tid det sista av dessa uppdrag och vi är väldigt stolta över resultatet. Unga tjejer och killar har givits bättre förutsättningar genom att sätta individen i fokus.

Fler nyheter

Policyarbete, ansvar...

Det är oerhört viktigt att företag och organisationer tar policyarbetet på allvar. När tillbudet...

Anbud och ambition

Efter tre års framgångsrikt avtalssamarbete mellan Stordala och Uppsala kommun skickade vi igår den...

Lediga platser

Just nu har vi tre lediga platser i våra familjehem. Belägna kring Uppsala och...