Stordala nyheter

Vad vi menar med ”individen i fokus”

Stordalas uppdrag väldigt ser olika ut när det kommer till utförandet. Det kan handla om plats, typ av insats och olika utredningar. Våra olika uppdragsgivare kan redogöra för problemet men vet inte riktigt hur man ska nå fram med lösningen.

Vi skulle kunna kräva att all vår verksamhet ska utföras i våra lokaler inne i Uppsala men eftersom vi i våra grundvärderingar faktiskt utmanat oss själva genom att säga att vi är beredda att göra det lite svårare för oss för att kunna nå ett bättre resultat hos våra klienter så tänker vi ett varv till.

I tre års tid har vår öppenvårdsansvarige terapeut på Upplands Väsbys kommuns uppdrag bedrivit aktiv och kvalificerad stödterapi i hemmet för ungdomar som hamnat i utkanten av skola och samhälle. Erfarna och envisa terapeuter har utmanats och nått fantastiska resultat. Det hade vi aldrig gjort om vi fixerat oss vid formen av utförandet. Vi sa istället att: Vi har bilar och att vi bär kompetens och erfarenhet med oss så varför inte köra på.

Idag avslutas efter tre års tid det sista av dessa uppdrag och vi är väldigt stolta över resultatet. Unga tjejer och killar har givits bättre förutsättningar genom att sätta individen i fokus.

Fler nyheter

Välkommen Isak!

Isak Netzler tillträder sin tjänst hos oss på Stordala i juni 2024 och han...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...