Stordala nyheter

Enklare för spelare att stänga av sig från spel om pengar

Den nya spellagen, som börjar gälla 1 januari 2019, ska bland annat skydda spelare mot överdrivet spelande och vid behov hjälpa dem att minska sitt spelande. En del i den nya så kallade omsorgsplikten är att en spelare ska kunna stänga av sig själv från spel om pengar under en viss tid eller tills vidare.

Från den 1 januari 2019 ansvarar Spelinspektionen (nuvarande Lotteriinspektionen) för ett nationellt avstängningssystem, kallat Spelpaus.se, där spelare själva kan välja att stänga av sig från allt registrerat spel om pengar. Alla spelbolag som, från 1 januari 2019, har svensk licens att bedriva spel om pengar måste, innan spel, kontrollera mot Spelpaus.se om spelaren har valt att stänga av sig.

Spelpaus.se kommer vara i drift från 1 januari 2019.

Läs mer om Spelpaus.se på Lotteriinspektionen.se/spelpaus

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...