Stordala nyheter

Enklare för spelare att stänga av sig från spel om pengar

Den nya spellagen, som börjar gälla 1 januari 2019, ska bland annat skydda spelare mot överdrivet spelande och vid behov hjälpa dem att minska sitt spelande. En del i den nya så kallade omsorgsplikten är att en spelare ska kunna stänga av sig själv från spel om pengar under en viss tid eller tills vidare.

Från den 1 januari 2019 ansvarar Spelinspektionen (nuvarande Lotteriinspektionen) för ett nationellt avstängningssystem, kallat Spelpaus.se, där spelare själva kan välja att stänga av sig från allt registrerat spel om pengar. Alla spelbolag som, från 1 januari 2019, har svensk licens att bedriva spel om pengar måste, innan spel, kontrollera mot Spelpaus.se om spelaren har valt att stänga av sig.

Spelpaus.se kommer vara i drift från 1 januari 2019.

Läs mer om Spelpaus.se på Lotteriinspektionen.se/spelpaus

Fler nyheter

Policyarbete, ansvar...

Det är oerhört viktigt att företag och organisationer tar policyarbetet på allvar. När tillbudet...

Anbud och ambition

Efter tre års framgångsrikt avtalssamarbete mellan Stordala och Uppsala kommun skickade vi igår den...

Lediga platser

Just nu har vi tre lediga platser i våra familjehem. Belägna kring Uppsala och...