Stordala nyheter

Samarbete med Castle Craig I Skottland

Castle Craig
Vi gjorde under våren ett besök vid Castle Craig. Europas bästa behandlingshem/sjukhus med lång erfarenhet av beroendebehandling.
På Castle Craig arbetar man enligt ett mycket väl beprövat behandlingsprogram som mest påminner om den ursprungliga Minnesotamodellen. Man är noga med att utreda och genomlysa patientens hela situation och ge stöd där det behövs också vid sidan av den ordinarie beroendebehandlingen. Stället är genomsyrat av engagemang och kompetens och det känns mycket bra att vi inom Stordala får använda oss av den vård som erbjuds där.

Smarmore Castle
Vi har för avsikt att under 2018 besöka Castle Craigs systerverksamhet Smaremore Castle på Irland för att uppdatera oss också kring deras verksamhet. Vi har ett påbörjat samarbete också med Smarmore Castle och placerar vid behov våra patienter där.

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...