Stordala nyheter

Det där Internet är bara en fluga…

Värdet i vården och i omsorgen ligger i hur det utförs. Det ligger också i hur kompetensutvecklingen odlas. Vi har lämnat det stadium då det gick att bygga en verksamhet via en karismatisk ledare och det går inte längre att hävda att bara för att jag överlevde med min insats så skall också du göra det. Stordala retar gallfeber på många nu. Marknaden är gynnsam och vem vill väl ruska den båt som flyter stadigt. 12-stegsmodell. KBT. Individuella behandlingsplaner. Allt detta är blott stickers på hemsidor. Nödvändiga fraser för den som vill vara med och dela på kakan.

Vi har under se senaste åren utvecklat en utbildning för beroendeterapeuter värd namnet. En bred metodbas där företräde för ideologiska gräddfiler saknas.

Beroendesjukdomen är en mycket dödlig och allvarlig sjukdom. Vi skattebetalare pumpar in omkring 40.000.000 kronor i verksamheterna kring denna sjukdom årligen och hitills har ingen vettig redovisning för dessa miljarder kunnat visas upp. Vi skapar ett multidisciplinärt team genom vilket varje enskild patient passerar. Precis som man redan gör i vår föregångsverksamhet och samarbetspartner Castle Craig i Skottland. Därefter skickar vi de patienter som inte anses klara av polikliniks vård till vårt eget behandlingshem i Tänndalen. 40 platser med det allra senaste inom  beroendevården både metodologiskt och tekniskt.

De patienter som föredrar behandling i Skottland eller på Irland sänder vi dit. Kostnaderna är i stort sett desamma.

Den största delen kommer att kunna hantera polykliniskt med hjälp av TripleA  och Vimeo eller telefonstödsterapi.

 

Fler nyheter

Sommar

Stordala önskar alla samarbetspartners en god och fridfull sommar. Vi håller alltid öppet och...

Välkommen Isak!

Isak Netzler tillträder sin tjänst hos oss på Stordala i juni 2024 och han...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...