Stordala nyheter

Vår utbildning tar form

I går lade vi ytterligare en bricka i vårt stora utbildningspussel. Önskan att förbättra missbruksvården rullar vidare och med innehållet klart behöver vi nu bygga exteriören. En god studiemiljö adderas till en hög och vetenskapligt underbyggd studieplan.

Det är ett faktum att behandlingar som grundar sig på 12-stegsmodellen ger ett gott och snabbt resultat och det har vi sett goda exempel på ute i Europa. Men för att nå dit utan sammanblandning med det ideologiska ursprunget krävs en del. Och vår övertygelse är att inget ska exkluderas i den professionella utbildningen.

Icke verksamma metoder sorteras bort och kvar lämnas det allra bästa underlaget för att ge adekvat hjälp till lidande människor runt om i Sverige.
Vi anser att de behandlare som utbildas via Stordala ska kunna bygga underlaget till sina och kommande generationers väl genom att noggrant dokumentera sina insatser och resultat.

De resultat som bidrar till framtidens metodutveckling ska dokumenteras på bästa sätt av de som bryter mark på området. Statistik kan rädda liv.

Fler nyheter

Mässa och nya medarbetare

Stordala kommer att delta vid SSIL:s temadag om gängkriminalitet på UKK här i Uppsala...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...