Stordala nyheter

E-hälsa eller M-hälsa och TripleA

I Sverige pratas det mest om e-Hälsa, men termen m-Hälsa kanske är lämpligare – där ‘m’ står för mobil. Men är det så viktigt då om det är ett ‘e’ eller ‘m’ i detta ord? Ja, eHälsa tyder på elektronisk hälsa och då kan verkligen vad som helst passera genom nålsögat oavsett om det är helt normal verksamhetsutveckling som konkurrerar om samma medel som något innovativt. Vad idag kan utföras utan inblandning av något elektroniskt?

m-Hälsa däremot antyder att det ska finnas i en mobil, med mobilitet, ska medge rörlighet och är faktiskt mycket tydligare i sitt antagande om att det finns en individ i andra änden. Det mobilen också innebär är att den finns inom en armslängds avstånd, vilket kan vara värt att fundera på som kontrast till den vanliga vården.

Rörligheten med stödsystemet och prediktionsinstrumentet TripleA ger då naturligtvis klara signaler om att det är ett m-hälsosystem. Ett stöd och ett förebyggande instrument att använda som förstärkning till det vanliga behandlingsutbudet. Ett ytterligare stöd, en möjlighet till förbättring som det inte finns någon anledning att undvika, enligt mig.

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...