Stordala nyheter

Utbildning HT 2017

Beroendeterapeututbildning vid Stordalas utbildningscenter 2017

Som beroendeterapeut arbetar du med människor i olika utsatta livssituationer. Beroendeterapeututbildningen vid Stordala betonar därför människan som en del i ett socialt system och kunskaper om individer, grupper och samhälle får en fram­trädande plats i utbildningen. Du får en teoretisk och praktisk yrkesutbildning i socialt arbete och en bred kompetens att arbeta såväl förebyggande som stödjande och behandlande.

Beroendeterapeutsutbildningen vid Stordalas kursgård i Gothem på Gotland är en generalist/specialistutbildning inom huvudområdet beroendevård. Med generalistutbildning menas att utbildningen ska ge breda kunskaper inom beroendevård och bredd i kunskaper kring vetenskaplig teori och metod vilket ger kvalificerade kunskaper, färdigheter och kompetens för behandlande arbete i praktiken. Detta möjliggör för nyexaminerade beroendeterapeuter att arbeta inom stora delar av det behandlande arbetsfältet för missbruksvården.

Utbildningen kan leda till arbete inom många olika verksamhetsfält som socialtjänst, hälso- och sjukvård, inom frivillig- och privatsektor, samt inom internationellt socialt arbete.

Fler nyheter

Sommar

Stordala önskar alla samarbetspartners en god och fridfull sommar. Vi håller alltid öppet och...

Välkommen Isak!

Isak Netzler tillträder sin tjänst hos oss på Stordala i juni 2024 och han...

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...