Stordala nyheter

Stordala först ut med digitalt stöd

Stordala erbjuder olika möjligheter till digitala lösningar inom flera områden. E-hälsa och digitalt vårdstöd finns i vår samtid. Därför har grundarna till Stordala sedan flera år tillbaka tillsammans med Akademiska sjukhuset deltagit i forsknings- och utvecklingsprojekt för att kunna erbjuda effektiva verktyg som stärker vårt behandlingsarbete.

Samtal och utredning
Genom ett säkert digitalt vårdrum kan vi erbjuda både bedömningssamtal och behandlingssamtal som ett komplement till fysiska möten, när avstånd eller andra praktiska omständigheter kräver detta.

Alkoholproblematik och beroende
Klienten får en trådlös alkoholmätare i fickformat och en vårdtelefon med appar där ett individuellt behandlingsprogram läggs upp. Patienten utför löpande nykterhetstester och andra uppgifter i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Spelproblematik och beroende
Klienten får en vårdtelefon med app och utför löpande individanpassade aktiviteter och svarar på välmående frågor i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Fler nyheter

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...

Guldsigill till Stordala...

Stordala Vård och Omsorg klassificeras i Riskklass 5 och erhåller därmed ett Guldsigill. Företag...