Stordala nyheter

Stordala först ut med digitalt stöd

Stordala erbjuder olika möjligheter till digitala lösningar inom flera områden. E-hälsa och digitalt vårdstöd finns i vår samtid. Därför har grundarna till Stordala sedan flera år tillbaka tillsammans med Akademiska sjukhuset deltagit i forsknings- och utvecklingsprojekt för att kunna erbjuda effektiva verktyg som stärker vårt behandlingsarbete.

Samtal och utredning
Genom ett säkert digitalt vårdrum kan vi erbjuda både bedömningssamtal och behandlingssamtal som ett komplement till fysiska möten, när avstånd eller andra praktiska omständigheter kräver detta.

Alkoholproblematik och beroende
Klienten får en trådlös alkoholmätare i fickformat och en vårdtelefon med appar där ett individuellt behandlingsprogram läggs upp. Patienten utför löpande nykterhetstester och andra uppgifter i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Spelproblematik och beroende
Klienten får en vårdtelefon med app och utför löpande individanpassade aktiviteter och svarar på välmående frågor i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Fler nyheter

Policyarbete, ansvar...

Det är oerhört viktigt att företag och organisationer tar policyarbetet på allvar. När tillbudet...

Anbud och ambition

Efter tre års framgångsrikt avtalssamarbete mellan Stordala och Uppsala kommun skickade vi igår den...

Lediga platser

Just nu har vi tre lediga platser i våra familjehem. Belägna kring Uppsala och...