Stordala nyheter

Stordala först ut med digitalt stöd

Stordala erbjuder olika möjligheter till digitala lösningar inom flera områden. E-hälsa och digitalt vårdstöd finns i vår samtid. Därför har grundarna till Stordala sedan flera år tillbaka tillsammans med Akademiska sjukhuset deltagit i forsknings- och utvecklingsprojekt för att kunna erbjuda effektiva verktyg som stärker vårt behandlingsarbete.

Samtal och utredning
Genom ett säkert digitalt vårdrum kan vi erbjuda både bedömningssamtal och behandlingssamtal som ett komplement till fysiska möten, när avstånd eller andra praktiska omständigheter kräver detta.

Alkoholproblematik och beroende
Klienten får en trådlös alkoholmätare i fickformat och en vårdtelefon med appar där ett individuellt behandlingsprogram läggs upp. Patienten utför löpande nykterhetstester och andra uppgifter i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Spelproblematik och beroende
Klienten får en vårdtelefon med app och utför löpande individanpassade aktiviteter och svarar på välmående frågor i sin hemmiljö. All information överförs i realtid till en vårdportal, där den summeras och presenteras lättöverskådligt för behandlaren som sedan återkopplar och ger stöd på bästa sätt.

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...