Stordala nyheter

Stordala ingår avtal med Alfagruppen

Stordalas enhet för företagsstöd, Stordala Business Cover, som tidigare inlett samarbete med flera aktörer både i Sverige och ute i Europa ingår nu också samarbete med Alfagruppens behandlingshem i Piteå.

Alfagruppen, som introducerade Minnesotamodellen i Sverige, har sedan 1987 behandlat människor med alkohol- och drogberoende. Från att ha varit ett okänt företag med en för Sverige okänd behandlingsmodell, är både Alfagruppen och Minnesotamodellen nu etablerade och kända

Entreprenörandan hos Alfagruppen har starkt bidragit till utveckling av alkohol/drogberoendebehandling. Bland annat använder sig Alfagruppen av en datorbaserad diagnostik för att kartlägga beroendegrad och behandlingsalternativ. Alfagruppen har också utvecklat en särskild behandling för kvinnor, av kvinnor och på kvinnors villkor

Genom detta samarbete med Alfagruppen kan Stordala nu erbjuda ytterligare insatser för inneliggande vård av hög kvalitet i de norra regionerna i Sverige.

Fler nyheter

Verksam behandling av...

En liten uppdatering av Stordalas insatser och resultat sedan 2019: -Under perioden 2019-2022 har...

Får man betalt som familjehem?

Får man betalt som familjehem? Som familjehem hos oss får ni givetvis ekonomisk ersättning...

Behandling av spelberoende

Hos oss på Stordala sker behandlingen individuellt och omfattar åtta sessioner om två timmar...