Stordala nyheter

Stordalas förstärkta familjehem

 

Inom Stordala Stöd & familj fokuserar vi på individen genom att hitta lösningar för ungdomar och barn som har behov av ett alternativ till kommunens egna jour- och familjehem, HVB eller SiS. Vi har samarbete med kompetenta och utredda jour- och familjehem som stöttas och handleds av våra familjehemskonsulenter. Vid behov kopplas utredning, provtagning, insatser för biologisk familj, terapi och/eller ungdomscoach in. Vi erbjuder även utsluss genom träningslägenheter där klienten får stöd av ungdomscoach eller kontaktperson i kombination med lämpliga insatser.

Vi har ingen speciell målgrupp utan arbetar utifrån matchningar med våra befintliga jour- och familjehem. I vår familjehemspool finns god erfarenhet av de flesta typer av problematik och vi har en bred kulturell kompetens.

Majoriteten av placeringar som sker i verksamheten är ungdomar i åldrarna 14-18 år med problematik i form av neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet, självskadebeteende, PTSD, utagerande beteende, hedersrelaterat etc.

Vi har jour- och familjehem i större delen av Mellansverige. I Stockholms län, Uppsala län och Västmanlands län utökar vi hela tiden vår verksamhet. Vi tillämpar närhetsprincipen genom att det aldrig är mer än två timmars resväg mellan placerad klient och dennes ansvariga familjehemskonsulent.

Kontakta oss för mer information kring våra förstärkta familjehem via vår föreståndare Jesseca Ericsson direkt på 072-277 7967.

Fler nyheter

Nya medarbetare i vårt...

Under mars anställer vi två nya medarbetare. En socionom och en kontaktperson till vårt...

Stordala på mässa igen

Vi på Stordala har inte deltagit vid några mässor sen 2016 men nu blir...

Guldsigill till Stordala...

Stordala Vård och Omsorg klassificeras i Riskklass 5 och erhåller därmed ett Guldsigill. Företag...